| Bereiding |
Verwarm de oven voor op 200 gr C.
Rooster de sneetjes stokbrood in een broodrooster of droge koekenpan goudbruin. Verkruimel de sneetjes heel fijn, dit gaat het gemakkelijkst in de keukenmachine.
Boen de citroen schoon en rasp er 2 thl gele schil af.
Wrijf de stukken zalm in met zout en peper.
Spreid de vellen filodeeg uit en bestrijk ze dun net olijfolie.
Strooi hierover het broodkruim en leg er een stuk zalm op..
Strooi de sjalot, dille en citroenrasp erover.
Rol de zalm in het deeg op.
Leg de rolletjes met de naad naar beneden op een bakplaat.
Bestrijk de rolletjes dun met olijfolie en strooi het sesamzaad erover.
Bak de zalm Wellington een richel onder het midden in de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar,
Leg de rolletjes op 4 warme borden en garneer met een toef veldsla.
Serveer met dillesaus met kappertjes en gemberworteltjes.
|