witlofbootjes met gerookte zalm
| Receptnaam | witlofbootjes met gerookte zalm | ||
|---|---|---|---|
| lekker in de winter | |||
| Ingrediënten |
1 stronk witlof 2 el olijfolie |
||
| Bereiding |
Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor doorelkaar te mengen in een bakje. Het moet een mooie homogene massa worden. Wanneer dit niet lukt voeg je nog een beetje mosterd toe. Snijd het kontje van de witlof en verdeel de witlof in de losse blaadjes. De blaadjes zijn meestal “wiebelig” als je ze zo neerlegt. Ik snijd dan de nerf aan de achterkant een beetje weg, zodat je een plat stukje krijgt. Doe dit met een scherp mes. Dan gaat het het makkelijkste. Leg op ieder blaadje witlof wat zalm. Verdeel hier een beetje van de dressing over. Garneer met een klein beetje dille. |
||
| Hulpmiddelen | |||
| Opmerkingen |
kan ook op de borreplank |
||