Appelcake van kokosmeel
| Receptnaam | Appelcake van kokosmeel | ||
|---|---|---|---|
| Ingrediënten |
– 80 gr kokosmeel |
||
| Bereiding |
Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch) of 160 graden (hetelucht). Schil de appel en snijd het klokhuis eruit. Snijd de appel in blokjes. Meng dit in een kom met de kaneel en kokosbloesemsuiker. Doe in een kom het kokosmeel, bakpoeder en een snufje zout en meng goed. Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en mix tot een egale massa. Klop de 2 eiwitten stijf in een brandschone kom. Schep 1 el van het kokosmeel mengsel door de eiwitten en spatel voorzichtig door elkaar. Schep dit vervolgens door het kokosmeel mengsel en spatel voorzichtig door elkaar. Doe een bakpapiertje in een langwerpige bakvorm (rond kan natuurlijk ook) en verdeel hierover het beslag. Bak 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. (baktijd kan per oven verschillen, kijk na 30 minuten even of de cake al gaar is) Haal de cake, als deze gaar is, uit de oven en laat afkoelen op een rooster. |
||
| Hulpmiddelen | |||
| Opmerkingen | |||