| Ingrediënten |
– 3 aubergines
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 2 wortelen
– 1 peper
– 300 gram rijst
– 250 ml tomatensaus
– 50 gram Parmezaanse kaas
– Zout, peper, paprika, knoflookpoeder
– Olijfolie
|
| Bereiding |
aubergines in dikke plakken snijden
plakken 10 minuten in gezouten water leggen
Droogdeppen met keuken papier
bakplaat met bakpapier bekleden en invetten met olijfolie
aubergineplakken dakpansgewijs op papier leggen, bestrooien met zout en peper, besprenkelen met olijfolie. In over 200gr.C bakken 20-25 minuten
Snijd ondertussen 1 (rode ui,
plet 2 teentjes knoflook, rasp 2 wortels grof
Snijd een paprika in blokjes
Wok deze groenten, voeg 300 gr rijst toe
Voeg zout, peper, paprikapoeder toe
Voeg kokend water toe en kook ongeveer 15 minuten
Daarna 30 gr Parmezaanse kaas toevoegen
Leg de plakjes aubergine op een plank en aan het uiteinde een lepel groente/rijst mengsel leggen en
oprollen.
250 ml pasata met zout peper en een lepel olijfolie + thl knoflook doorroeren.
een paar eetlepels pasata op de bodem van een ovenschaal uitsmeren. Aubergine rolletjes erop leggen.
Rest van de pasata verdelen over de rolletjes, daarna rest Parmezaanse kaas erover strooien.
In de oven 15 min op 200gr.C laten bakken.
Bord opmaken.
Serveer ring vullen met rijst/groente mengsel
Aubergine rolletjes (3 st. per bord) ernaast serveren
|