| Ingrediënten |
4 middelgrote bananen
140 gr havermout gemalen in keukenmachine
100 gr meel naar keuze (volkoren tarwemeel, roggemeel of speltmeel)
theelepel cacao
theelepel kaneel
3 eieren
3 eetlepels gesmolten kokosvet
3 theelepels bakpoeder
Optioneel: 1,5 eetlepel melk niet gebruiken bij lactosevrij
3 eetlepels zoetigheid naar keuze agavesiroop/ honig/ ahornsiroop
Vullingen om heerlijk te variëren
Walnoten – Pure chocolade – Hazelnoten – Dadels – kokosrasp – gedroogde abrikozen of pruimen – lijnzaad – zonnebloempitten of pompoenpitten – zure room
|
| Bereiding |
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed de cakevorm met bakpapier.
De bananen prakken, evt. honing of siroop toevoegen en het gesmolten kokosvet.
In de andere kom meng je het gemalen havermout, het meel en het bakpoeder met de kaneel en cacao
Bananen mengsel erbij en 3 eitjes, daarna goed doorroeren. Voeg de lekkerste vulling toe die je kan bedenken ( ik gebruikte walnoten, dadels en pure chocolade) en roer ook deze goed door. De vulling moet als stroperige klonjes van je lepel afdruipen. Als het te droog is kun je eventueel de melk toevoegen.
Mengsel in de met bakpapier beklede cakevorm gieten. Ongeveer 50 tot 65 minuten bakken, controleren met een satéprikker. Eventueel het bakpapier over de bovenkant vouwen als het te donker wordt.
|