| Ingrediënten |
500 g bataten (zoete aardappel)
400 g knolselderij
sap van 1 citroen
2 el olijfolie, extra vergine
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 el grofgeraspte verse gember
½-1 tl gemalen komijn
1 appel, geschild, zonder klokhuis en fijngesneden
1 el korianderzaden, gekneusd
|
| Bereiding |
Voorbereiding: 15min › Bereiding: 20min › Klaar in:35min
Snijd de bataten en de knolselderij in blokjes en doe ze in een grote pan. Voeg de helft van het citroensap toe, doe er zoveel kokend water bij dat de groenten onderstaan en breng weer aan de kook. Temper het vuur en laat 15-20 minuten zachtjes sudderen, of tot de groenten zacht zijn.
Verhit ondertussen de olie in een steelpan. Voeg de knoflook, de gember en de komijn toe en stoof 30 seconden. Roer er de appel en de rest van het citroensap door en stoof 5 minuten of tot de appel zacht wordt.
Rooster de gekneusde korianderzaden in een kleine, droge pan tot ze hun aroma loslaten en roer af en toe.
Laat de groenten uitlekken en pureer ze. Roer het appelmengsel erdoor en bestrooi met de geroosterde korianderzaden. Serveer heet.
|