| Bereiding |
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Meng het gebroken lijnzaad met het water en laat 5 min. staan. Giet de bietjes af. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Houd 1 el bietenpuree apart voor de bietenroom.
Breek ondertussen de chocolade in stukjes. Verwarm de olie (laat niet koken), neem de pan van het vuur en laat de chocolade er al roerend in smelten. Voeg 100 ml ahornsiroop, het lijnzaadmengsel en de bietenpuree toe.
Zeef de speltbloem, het bakpoeder en de cacao boven een ruime kom en meng het bieten-chocolademengsel erdoor. Roer het vanillearoma erdoor en schenk het beslag in de brownievorm. Bak ca. 40 min. in het midden van de oven.
Klop ondertussen de alpro op te kloppen en de rest van de ahornsiroop met een handmixer lobbig. Swirl met een satéprikker de rest van de bietenpuree door de room. Neem de brownie uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Stort de brownie op een bord en laat helemaal afkoelen. Serveer met de bietenroom.
|