| Receptnaam |
broccolitimbaaltjes |
| lekker bij tagliatelle en zalm |
| Ingrediënten |
500 g broccoliroosjes
2 kneepjes blue band vloeibaar
4-5 el fumet de veau
3 grote eieren
1 dl crème fraîche
zout, peper
|
| Bereiding |
Roerbak de broccoliroosjes 2 à 3 minuten in de Blue Band Vloeibaar. Schenk de bouillon erbij en laat de groente 5 minuten zonder deksel stoven. Neem de pan van het vuur en laat de broccoli in het vocht afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 gr. C. Pureer de broccoli in het kookvocht ( met keukenmachine of staafmixer) en voeg één voor één de eieren, room, peper en het zout toe. Pureer alles tot een gladde massa. Vet de vormpjes in en vul ze met de puree. Zet ze in een braadslede met daarin een laagje heet water en zet het geheel in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de broccolimousse in ca 30 minuten gaar en stevig worden. Neem de vormpjes uit de oven en laat ze enkele minuten uitdampen.
Keer ze om boven de borden.
|
| Hulpmiddelen |
4 vormpjes van ca. 2 dl. inhoud
braadslede
|
| Opmerkingen |
Lekker met Tagliatelle op smaak gebracht met olijfolie, garnalen, klein geknipte bieslook en grof gehakte dille
|