champagne van vlierbloesem
| Receptnaam | champagne van vlierbloesem | ||
|---|---|---|---|
| Ingrediënten |
– kom, flessen (plastic of glas) en een mes |
||
| Bereiding |
Pluk de bloemen van de vlier bij voorkeur op een zonnige dag. Niet te veel schudden met de bloemen, want dan verlies je het stuifmeel dat nu juist voor de gisting en het aroma zorgt. Wanneer je de vlier op een beetje keukenpapier legt zullen de verstekelingen in de vorm van kleine beestjes wegkruipen, zo heb je schone bloemen voor de champagne. Ook hier knip je de steeltjes af. Verwarm een deel van het water om de suiker op te lossen. Voeg het suikerwater bij de rest van het gewone water, samen met de rest van de ingrediënten. Laat 24 uur staan op een lauwwarme plaats. Zeef het mengsel en giet alles in schone flessen. Laat dit 2 weken ongekoeld staan, daarna kan het de koelkast in en gedronken worden. Met dat laatste moet je niet te lang wachten, de champagne is ongeveer een maand houdbaar. |
||
| Hulpmiddelen | |||
| Opmerkingen | |||