| Bereiding |
Verwarm de oven voor op 200gr.C.
Kneed het bakmeel, de bloem, de helft van de basterdsuiker, de boter, 1 ei en 1 zakje vanillesuiker in de keukenmachine tot een soepel deeg.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de taartvorm met het deeg.
Zorg voor een opstaand randje van zo’n 2 cm.
Splits 3 eieren boven een kom door ze doormidden te breken en het eiwit op te vangen in de kom.
Doe de eierdooiers in een andere kom. Roer de eierdooiers om met de rest van de basterdsuiker en de vanillesuiker, het citroensap en de kwark.
Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het dooier mengsel. Schenk dit mengsel op de bodem in de taartvorm en schuif deze in het midden van de oven.
Bak de cheesecake in 50 min gaar en goudgeel.
Zet de cheescake minstens 1 uur in de koelkast voor je hem serveert, hij is koud het lekkerst.
|