| Bereiding |
kip met scherp mets of wildschaar in 10 stukken verdelen, drumsticks, dijen, vleugels, borst en rugdelen.
Spek in reepjes snijden, Worteltjes schoonmaken, wassen en in plakjes snijden. Sjalotjes en ui pellen. Ui en 2 sjalotjes fijn snipperen. Champignons schoonmaken en halveren.
Knoflook pellen en fijnhakken.
In grote braadpan olie verhitten, spek ca. 1 minuut bakken en met schuimspaan uit pan scheppen. Helft van boter in pan don en stukken kip op half-hoog vuur rondom bruinbakken. Met schuimspaan uit de pan nemen en bestrooien met zout en peper. Hele sjalotten in 2 a 3 minuten lichtbruin bakken. Uit pan nemen. In braadvet ui en sjalotsnippers en wortel zachtjes bakken zonder te kleuren. Knoflook meebakken. Bloem erdoor roeren en can 30 seconden zachtjes meebakken. Scheutje voor scheutje wijn erdoor roeren tot gebonden saus ontstaat. Toevoegen: fond, laurier, tijm, mespunt suiker, 2 takjes peterselie, zout en peper. Aan de kook brengen en stukken kip erbij doen.. Kip afgedekt in ca. 50 minuten gaarstoven.
Intussen recht van de boter verhitten en champignons rondom bruin bakken. Laurier tijm en peterselie uit kipschotel nemen. Toevoegen: champignons, spek en hele sjalotten. Gerecht nog ca. 10 minuten doorstoven.
Op smakk brengen met zout, peper en suiker. Kort voor opdienen de rest van de peterselie erboven fijnknippen
|