coquilles Saint Jacques
| Receptnaam | coquilles Saint Jacques | ||
|---|---|---|---|
| lekker voorgerecht | |||
| Ingrediënten |
Ingrediënten: |
||
| Bereiding |
Bestrooi de coquilles met wat zeezout en peper. Een pan op het vuur warm laten worden en een flinke scheut Provençaalse olijfolie toevoegen. Pas op dat de olie niet te heet wordt, anders gaat het spetteren. De coquilles in de pan leggen en na een minuutje snel omdraaien. Vervolgens een eetlepel boter (per 4 coquilles) er bij (geen margarine dat is zonde van de smaak!) Wij gebruiken in Frankrijk altijd de Beurre de Bretagne (de pakjes met de blauw/witte blokjes). Een fijn gesnipperd sjalotje en een grote fijngesneden teen knoflook toevoegen. Dit even lekker laten sudderen en de coquilles af en toe omdraaien en na een minuutje of drie (afhankelijk van de grootte) deze op een bordje leggen. Een theelepel scherpe mosterd (bijvoorbeeld dijon mosterd) in de pan en een flinke scheut witte wijn (een half glas). Aan de kook brengen en goed roeren en even laten inkoken. De saus over de coquilles scheppen en eventueel serveren met een klein beetje sla. Glaasje witte wijn er bij (Chablis of een Tokay Pinot Gris uit de Elzas) en u heeft een fantastisch en vooral heerlijk voorgerecht. |
||
| Hulpmiddelen | |||
| Opmerkingen | |||