| Ingrediënten |
4 kleine courgettes,
750 gr tomaten,
2 uien,
3 el olijfolie,
1 grote teen knoflook,
100 gr rijst,
1 takje verse dille,
3 takjes peterselie,
1 tl suiker,
1 tl kaneel,
1 tl kruizemunt,
zout peper,
100 gr geraspte kaas
|
| Bereiding |
Voorbereiding
Was de courgettes en snijd ze overlangs doormidden en hol ze uit. Pel en snipper de uien. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
Bereidingswijze
Pureer het vruchtvlees in een keukenmachine. Pureer de tomaten in een keukenmachine en wrijf daarna door een zeef (TIP: gezeefde tomaten uit een pak kunnen ook. Voeg dan een scheutje water toe).
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui al omscheppend glazig. Roer de rijst erdoor en bak dit mengsel al omscheppend. Knip de dille en peterselie erboven fijn. Voeg de helft van de gepureerde tomaten en de helft van de gepureerde courgettepuree toe. Voeg de suiker, kaneel en kruizemunt toe en zout en peper naar smaak. Laat het geheel op heel zacht vuur ca. 10 minuten sudderen. Vul de courgettes met de tomatenrijst en zet ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Schenk de rest van de tomatenpuree in een schaal. Strooi de geraspte kaas over de courgettes. Bak de gevulde courgettes in een voorverwarmde oven van 200 graden in ca. 40 minuten gaar.
|