| Ingrediënten |
1 kg ui, versnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
3 eetlepels gember, fijngesneden
1 blik (400 gr) fijngehakte tomaten
1 eetlepel gemalen kurkuma
2 eetlepels komijn
1 el garam masala
1 eetlepel curry pasta (zie diversen voor zelf maken curry pasta)
1 theelepel rode chilischilfers
|
| Bereiding |
Voorbereiding: 15min › Bereiding: 1uur40min › Klaar in:1uur55min
Ui en knoflook in een grote sauspan onder water zetten en op een hoog vuur aan de kook brengen. Het vuur matig laag zetten, de pan afdekken en 45 minuten laten sudderen. Gember toevoegen en nogmaals 5 minuten laten sudderen.
De uien in een keukenmachine of blender tot een gladde saus pureren. Een grote sauspan op matig hoog vuur zetten, tomaten toevoegen en kruiden met kurkuma, komijn, garam masala, currypasta en rode chilischilfers. Aan de kook brengen en vervolgens de gepureerde ui toevoegen. 45 minuten laten sudderen.
|