| Bereiding |
Voorbereiden:
Spinazie wassen en laten slinken in de pan. Vocht eruit drukken.
Tomaten in reepjes snijden.
In kom eieren loskloppen met zout en peper.
In grote pan olie verhitten, ei hierin al roerend laten stollen toto romige massa.
Roerei in 3 porties verdelen.
Door één portie koenjit en helft van de kaas mengen.
Tomatenpuree en helft van tomaat door tweede portie mengen.
Spinazie, rest van de kaas, zout en wat nootmuskaat door derde portie mengen.
Oven voorverwarmen op 200 gr.C.
Vorm bekleden met groot vel bakpapier.
Spinazie mengsel erin scheppen en gladstrijken.
Helft van geitenkaas erover verbrokkelen
Koenjitmengsel erop scheppen en gladstrijken.
Rest van de geitenkaas erover verbrokkelen.
Tomatenmengsel erop scheppen en gladstrijken.
Bakpapier over de vulling dichtvouwen.
Vorm in de braadslede zetten en in de oven schuiven.
Zoveel kokend water om de braadslede schenken dat vorm voor 3/4 onder staat.
Terrine in ca. 45 minuten gaar laten worden.
Daarna in vorm laten afkoelen.
Bieslook fijnknippen.
|