Flan (franse puddingtaart)
| Receptnaam | Flan (franse puddingtaart) | ||
|---|---|---|---|
| oorspronkelijk recept uit Frankrijk | |||
| Ingrediënten |
1L verse volle melk |
||
| Bereiding |
Oven op 200 C voorwarmen Bereidingswijze 2. Breng de rest van de melk in een pan aan de kook. 3. Voeg vervolgens gde eerste mengsel (suiker, eieren….) roerend aan de melk in de pan toe (op laag vuur). blijf roeren met een klopper tot dat de mengsel stevig is (zorg ervoor dat het niet aanbrand en klontjes maakt). zet het vuur uit. 4. Zet deze mengsel in een taartvorm, een cakevorm is ook goed. (kies je voor de bladendeeg, eerst de bladendeeg op de boden en zijkanten van de vorm aanbrengen) 5.Ong 40 min in de oven bakken ( tot dat de bovenlaag lekker (donker) bruin is). 6. Laten afkoelen en in de koelkast bewaren |
||
| Hulpmiddelen | |||
| Opmerkingen |
Serveertip Dit recept is te vinden in: |
||