| Ingrediënten |
Oven voorverwarmen op 200 gr.C.
Boter en suiker in beslagkom met handmixer romig kloppen. Bloem erdoor mengen.
Al mixend één voor één eieren toevoegen, tot smeuïg deeg ontstaat. Springvorm invetten, deeg over bodem uitstrijken.
Peer schillen in kwarten snijden en klokhuis verwijderen. Peerparten in lengte elk in 3 schijven snijden. Dunne peerpartjes in vorm van zon op deeg leggen, met smalle deel in het midden. Peer stevig aandrukken zodat deeg hier en daar een beetje uipuilt.
Springvorm in midden van oven schuiven en flan in ca. 30 minuten goudbruin in gaar bakken. Springvorm uit oven nemen.
Ovengrill voorverwarmen 2-3 el fijne kristalsuiker over taart strooien. Suiker laagje in ca 30 seconden onder hete ovengrill laten karameliseren.
Perenflan lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.
|