| Ingrediënten |
1 hele kip, op kamertemperatuur
1 citroen, gehalveerd
ziyt
60 gr. boter gesmolten
3 takjes rozemarijn
800 gr wintergroenten (bv. knolselderij, winterwortel, zoete aardappe), in grove stukken
of
800 gr. zomergroenten (bv. broccoli, asperges, bospeen en speciebonen) in roosjes of stukken van 3-4 cm.
|
| Bereiding |
Neem de kip minstens een uur van tevoren al uit de koelkast, zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
Verwarm de oven voor op 180 gr.C.
Bestrooi de kip van binnen en buiten royaal met zout,
Stop de citroen in de buikholte van de kip en wrijf de kip rondom in met boter.
Leg de kip met de borstzijde naar beneden in de braadslede.
Schuif de braadslede met de kip in de oven en braad de kip in 1 uur gaar.
Verdeel de wintergroenten na 30 minuten of de zomergroenten na 40 minuten rond de kip en schep ze om met het braadvocht.
Braad de groente en de rozemarijn met de kip mee gaar.
|