| Ingrediënten |
750 gr lamslapjes van de hals, in stukken van 4-5 cm
2 el bloem
scheut kwetsen – gin
2 middelgrote uien inpartjes
2 teentjes knoflook gehakt
1 laurierblaadje
1 thl gemalen komijn
1 thl gemalen koriander
flinke snuf versgeraspte nootmuskaat
5 kardemompeulen
1 kaneelstokje
plukje safraandraadjes
geraspte schil van 1 citroen
6 dl lamsbouillon
3 kweeperen, geschild klokhuis verwijderd, in achten
Voor erbij:
couccous
granaatappel pitten
|
| Bereiding |
Verwarm de oven voor op 160 gr ( hete lucht op 140 gr).
Schud de stukjes lam luchtig om in de bloem. Verhit een scheut olie in een koekenpan en braad het vlees in gedeelten mooi bruin. Doe ze in een grote ovenschaal.
Blus het braadvocht af met de kwetsen gin en schenk het vocht in de ovenschaal.
Voeg de uien, knoflook, het laurierblaadje, de specerijen, geraspte citroenschil en bouillon toe. Leg een deksel op de schaal en zet het gerecht ongeveer 3 uur in de oven, tot het vlees zacht is; roer 45 min voor het einde van de bereidingstijd de partjes kweepeer erdoor. Strooi er voor het serveren wat granaatappel pitjes over en serveer er couscous bij.
|
| Opmerkingen |
In dit recept wordt gebruik gemaakt vaan een scheut kwetsen-gin, maar als u die zelf maakt volgens het recept in het boek, kunt u er pas na 4 maanden gebruik van maken. Dat is voor dit recept niet zo praktisch. Ik deel dit recept toch omdat ik denk dat het prima zonder die scheut kan en omdat de combinatie van gestoofd lam en kweeperen lekker is om uit te proberen.
|