| Bereiding |
Pel en snipper de ui. Snijd de abrikozen in stukjes. Schil de appel verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pers de sinaasappel uit. Verkruimel het brood ( in een keukenmachine).
Verwarm de oven voor 200gr.C (180gr.C , hete lucht)
Verhit 30 gr boter en fruit de ui 3 min. Neem de pan van het vuur en schep er de abrikozenstukjes, de appel, het sinaasappelsap, het broodkruim, de rozijnen, het gemberpoeder en peper en zout naar smaak door.
Snijd de kalkoenfilet in de lengte in en vul hem met het mengsel.
Steek de kalkoenfilet vast met coctailprikkers (of gebruik keukentouw)
Smelt de rest van de boter en bestrijk de filet ermee.
Wrijf de buitenkant in met citroensap, peper en zout. Leg de kalkoenfilet in een braadslede en braad hem in de voorverwarmde oven in ca. 50 min. bruin en gaar. Bedruip de kalkoenfilet iedere 20 à 25 min. met het vocht wat vrijkomt.
Temper de oven 30 min voor het einde van de bereidingstijd tot 180 gr (160 gr hete lucht).
Prik om te controleren of de kalkoenfilet gaar is met een satestokje of een breinaald in de filet. Als het sap dat uit het gaatje loop helder is , is de kalkoenfilet gaar.
|