| Bereiding |
Snij het kontje van de witlofstronkjes en haal de harde kern eruit (dikke struikjes kun je het beste doormidden snijden)
– Voeg een beetje zout toe aan het kookwater en kook ze ongeveer 5 minuutjes, laat ze daarna heel goed uitlekken.
– Ontdooi intussen het bladerdeeg.
– Vul het midden van de uitgelekte witlof met kruidenkaas en rol de witlof eerst in de kaas en daarna in de ham.
– Rol het bladerdeeg een beetje uit zodat de stronkjes erin passen.
– Leg de witlof op het bladerdeeg, vouw de randjes dicht, gebruik hiervoor een beetje water zodat ze goed dicht blijven zitten.
– Leg de pakketjes met de naad naar beneden in een beboterde ovenschaal.
– Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei en strooi er een beetje geraspte kaas overheen.
– Bak de pakketjes ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
|