|
Bereidingswijze
Was de aardappelen en kook ze in ongeveer 30 minuten gaar.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de groenten en tijm toe. Fruit aan enlaat stoven tot de groenten gaar zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Haal de schil van de aardappelen en prak ze met een vork plat. Voeg de groentenen de eidooier toe en meng grondig. Maak hier 4 burgers van en zet ze 30 minutenin de koelkast.
Bebloem de groenteburgers en verhit wat zonnebloemolie in eenkoekenpan. Bak de burgers in 3 4 minuten mooi goudbruin. Kruid met peper enzout. Leg de burgers tussen de broodjes met wat plakjes komkommer en tomaat,een paar blaadjes sla, en eventueel een plakje kaas.
Tip
Wil je de groenteburgers extra aantrekkelijk maken voor kinderen, dan kun je vande komkommer 2 oren maken, voor de ogen snij je 2 rondjes uit een plakje kaas metdaarbovenop 2 schijfjes wortel en 2 hoedjes van kerstomaatjes. Een kwart schijfjewortel vormt de neus.
|