| Ingrediënten |
1 aubergine
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook geperst
1 rode ui, gehalveerd en in plakken
3 paprika’s (rood, groen en geel), zaadjes verwijderd en in blokjes
225 gemengde paddenstoelen, in plakjes
2 stengels bleekselderij, in plakjes
1 courgette, in blokjes
1/2 theel chilipoeder
1/2 theel komijn
2 tomaten, gehakt
3 dl passata (gezeefde tomaten
2 el fijngehakte basilicum
8 niet voorgekookte vellen lasagna verdi
zout en peper
Kaassaus:
2 el boter en margarine
1 el bloem
1,5 dl groentebouillon
3 dl melk
75 g geraspte cheddar
1 theel (dijon) mosterd
1 el fijngehakte basilicum
1 ei, geklopt
|
| Bereiding |
Leg de aubergine plakken in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze 20 minuten staan.
Spoel ze af onder koud stromend water, laat ze goed uitlekken.
Verhit de olie in een pan en bak de ui en het knoflook 1-2 minuten. Voeg de paprika’s, de paddenstoelen, de selderij ene de courgette toe en bak het geheel 3-4 minuten.
Roer de kruiden erdoor en bak het geheel nog 1 minuut.
Roer de tomaten, de passata, het basilicum erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe.
Smelt de boter in een pan. Roer de bloem erdoor en bak het 1 minuut. Haal de pan van het vuur, roer de bouillon en de melk erdoor, zet de pan weer op het vuur en voeg de helft van de kaas en de mosterd toe.
Laat het al roerend indikken. Roer het basilicum erdoor. Haal de saus van het vuur en roer het ei erdoor. Leg de helft van de lasagne in een ovenschaal. Schep de helft van de groentevulling erop en de helft van de aubergine. Herhaal dit en eindig met de kaassaus.
Bestrooi met de kaas en bak hem 40 minuten in de oven (180grC.)
|