| Bereiding |
Voorbereiding
Snijd het brood in blokjes en doe ze in de blender totdat het een fijn kruim is geworden ( gaat extra goed met oud brood uit je eigen bbm). Voeg hierbij de afgeritste tijm, de peterselie, zout, peper en walnoten, Als het inmiddels tot mooi groen kruim is gedraaid kan de olie en de sjalot erbij. Zo wordt het een lichtgebonden mengsel.
Bestrooi de kabeljauw met wat peper en zout en bedek de kant waar het vel heeft gezeten met het kruimelmengsel. Leg deze in een ingevet ovenschaaltje. Zet dit tot gebruik in de koelkast.
Verwijder voor de saus de houterige kern van de pastinaken en snijd deze in stukjes van 1 cm.
Bereidingswijze
Verhit een klontje boter en laat de pastinaakstukjes, met deksel op laag vuur, 6 tot 8 minuten stoven zonder te kleuren. Af en toe roeren. Voeg dan de melk toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen tot de pastinaak goed gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Pureer de pastinaak tot een gladde saus en voeg iets citroensap toe om de smaak op te halen. ( de saus kun je eventueel laten afkoelen en later weer opwarmen, handig bij een diner)
Verwarm de oven op 200 graden en verhit de grill op een hoge stand. Zet de kabeljauwfilets enkele minuten niet te dicht onder de grill tot het korstje licht begint te kleuren. Dan kan de grill uit en laat je de vis nog 8-10 minuten in de oven totdat deze gaar maar nog wel mals is.
|