| Bereiding |
Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag.
Leg de tomaten met de snijkant naar beneden in de pan.
Bak de tomaten op hoog vuur tot ze bruin kleuren.
Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak alles al omscheppend bruin..
Pas op dat de knoflook niet verbrand en bitter wordt.
Pers de limoen uit.
Doe het tomatenmengsel in een kom en schep het limoensap met de bruine suiker en peterselie erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de bloem in een diep bord.
Meng er één theelepel zout en peper naar smaak door en wentel de stukken kabeljauw erdoor.
Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de kabeljauw in 8-10 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.
Schep de gebakken kabeljauw op 4 borden en zet er op elk bord een glaasje met tomatensalsa naast.
Lekker met haricot verts en gebakken aardappeltjes.
|