| Ingrediënten |
50 g boter of margarine
1 kleine ui, fijngehakt
1 kleine groen paprika, ontdaan van zaadlijsten en fijngehakt
225 g champignons
3 el. tarwebloem
300 ml melk
300 ml kippenbouillon
500 gr gaar kalkoenvlees, in blokjes
mespuntje gedroogde tym
1 el droge sherry
zout
versgemalen peper
Voor de garnering:
25 gr geroosterde amandelen
1 el fijngehakte peterselie
|
| Bereiding |
Snijd de kalkoen in kleine blokjes, bestrooi met Hermans kipkruiden.
Bak de kalkoenblokjes in een grote koekenpan mooi bruin en gaar.
Fruit in een grote koekenpan de ui en paprika in 5 minuten zacht; boeg de champignons toe en bak deze nog 3 minuten mee.
Meng de bloem met wat water en giet dit al roerend in de pan.
Voeg de melk en bouillon toe en breng aan de kook.
Voeg nu de kalkoen, tijm en sherry toe en laat dit geheel 5 minuten sudderen; voeg naar smaak zout en peper toe.
Breng het geheel over in ondiepe voorverwarmde schaaltjes en garneer met de amandelen en de peterselie.
|