|
Vet een bakblik in en bestuif het met bloem. Zeef de bloem en het zout boven een grote kom. Roer de gist erdoor. Kneed de boter er met je vingertoppen door tot het mengsel op broodkruim lijkt. Voeg het ei en de melk toe en kneed het mengsel tot een zacht deeg.
Doe het deeg in een ingevette kom, dek die af en laat het deeg ca. 40 minuten op een warme plek rijzen tot het volume verdubbeld is. Kneed het deeg ca. 1 minuut en rol het op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van ongeveer 30×23 cm.
Roer voor de vulling de boter, kaneel en de suiker tot een luchtig mengsel. Verdeel dit mengsel over het deeg maar laat een rand vrij va2,5cm Bestrooi met krenten.
Rol het deeg op en druk de uiteinde vast. Snijd de rol in 12 plakken. Leg deze in het blakblik en dek dit af en laat ze op een warme plaats 30 minuten rusten.
Bak de plakken 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden tot ze goudbruin en goed gerezen zijn. Bestrijk ze met de siroop. Laat ze voor het serveren iets afkoelen.
Serveertip
Warm op zijn lekkerst!!!
|