| Bereiding |
Kook de kastanjes volgens (Puree van kastanjes).
Als ze gaar zijn, druk ze dan door een zeef. Zet ze op zacht vuur en meng er de boter en de eierdooiers door. Geef er wat zout en suiker bij. Roer dan tot het mengsel bindt. Stort dan de massa op een blik en en laat ze afkoelen.
Strooi wat bloem op een tafel en maak dan van de massa rolletjes door ze te rollen in de bloem..
Klop de eieren los in een bord , doe wat paneermeel op een ander bord. wentel de kroketjes eerst door het ei en dan door het paneermeel.
Bak ze vlak voor het serveren in frietvet van 175 gr. C.
|
| Hulpmiddelen |
puree van kastanjes
1,5 kg kastanjes; 3/4 liter melk; 0,5 dl slagroom; 50 g boter
Kruis met een scherp mesje de kastanjes rover de punt rondom in. Breng een pan met water aan de kook. Laat hierin de kastanjes 8 minuten koken. Haal ze uit het water en haal er, terwijl ze nog warm zijn beide schillen af.
Doe ze dan in een pan, schenk er de melk over, breng dit langzaam samen met het stukje selderij aan de kook en laat, met het deksel op de pan 45 minuten zachtjes koken. Daarna gieten we de melk af, bewaren ze, en nemen ook de selderij er uit. In de mixer malen we de kastanjes tot puree. We doen deze puree weer in een pan, zetten deze op zacht vuur, boegen slagroom en boter toe, mengen goed en geven er zoveel van de bewaarde melk bij dat de puree de dikte verkrijgt, die we wensen.
|