| Bereiding |
Kook de rijst gaar en laat deze afkoelen
Verwijder van 1 kool (keuze, spitskool, groene of witte kool) de buitenste bladeren.
Breng ruim water aan de kook. Kook hierin de kool 5 minuten.
Laat de kool uitlekken en iets afkoelen. Trek er voorzichtig 12 grote bladeren af en laat deze los van elkaar op een theedoek uitlekken. Hak het uitgelekte hart van de kool fijn.
Fruit de ui in de boter voeg de gare rijst toe en laat deze enkele minuten mee fruiten. Schep er de fijngehakte kool door en bak deze 10 minuten onder voortdurend omscheppen.
Hak de kaas tot korrels voeg deze samen met de gehakte walnoten toe aan het koolmengsel en laat het even mee warmen. Breng op smaak met zout en peper el laat het afkoelen.
Snijd van de 8 mooiste koolbladeren het opstaande deel van de harde nerf weg, zonder het blad in tweeën te snijden. Leg overdwars op het midden van elk blad 1/8 deel van het koolmengsel. Vouw eerst de zijkanten erover en vervolgens de onderkant. Rol nu het blad verder op.
Bekleed een ingevette ovenschotel met de resterende 4 bladeren en leg hierop de koolpakketjes.
Giet er 1 1/2 dl tomatensap over. Dek de schotel af met aluminiumfolie en smoor de pakketjes in een voorverwarmde oven van 200Gr. C in ca. 35 minuten verder gaar.
Bestrijk de pakketjes zo nu en dan met het tomatensap, om uitdrogen te voorkomen.
|