| Bereiding |
Biscuit deeg:
Breek de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Klop 8-10 minuten tot het schuimt en het volume is verdubbeld. Voeg dan beetje bij beetje het meel toe en blijf goed roeren met een spatel. Verwarm de oven voor op 180 gr.C. Bedek een bakplaat met bakpapier en strijk het deeg gelijkmatig uit. Bak gedurende 10-12 minuten. Haal de warme bakplaat uit de oven. Schuif het deeg met het bakpapier op een koude ondergrond en bedek met een schone theedoek. Rol op en laat afkoelen.
Siroop:
De siroop zorgt ervoor dat het deeg niet breekt maar lichtjes vochtig blijft. Meng in een kom water en suiker en een aroma naar keuze (rum/ vanille?). Rol het biscuitdeeg uit, verwijder het papier en bestrijk met behulp van een kwast het deeg met de siroop.
Boter crème:
Klop de boter met de suiker en een aroma naar keuze tot een compacte crème. Bestrijk het biscuitdeeg met de crème ( een laag van ongeveer 1/2 cm. rol het deeg weer op met behulp van de theedoek en verwijder de crème die uit de Buche loopt. Leg op een langwerpige schaal en verwijder desgewenst de uiteinden zodat het deeg de vorm van een boomstam heeft.
Chocolade crème:
Smelt de chocolade boven een kom (au bain-marie). Giet dan de room (op kamertemperatuur er dooreen terwijl je flink blijft kloppen. Als de substantie te dun is laat ze dan gedurende 20 minuten koud worden alvorens op te brengen. Spatel vervolgens de chocoladeroom over het boomstammetje. zorg dat het deeg helemaal bedekt is. Je kunt strepen trekken in de chocoladeroom voor het effect van een boomschors.
Zet tenminste drie uur in de koelkast, zodat de crème zich goed vastzet. Vlak voor het serveren kun je de Buche garneren met rode vruchten, stukjes chocolade, een toefje slagroom, een muntblaadje of een laagje poedersuiker voor sneeuweffect.
|