| Bereiding |
Schil en was 8 ronde meiknolletjes van gelijke grootte, totaal ca 1kg.
Kook deze 10 minuten in een pan met ruim water.
Spoel ze onder koud water af.
Hol 1/3 deel van elk knolletje uit met bijv een grapefruitmesje.
Kook dit vruchtvlees in weinig water in ca 10 min. verder gaar.
Giet dit af en roer het door een zeef tot puree.
Schil en was 150 g aardappelen. Kook deze gaar in winig water met een mespunt zout. Giet ze af en pureer ze. Roer er 2 el room door zodat een smeuïge puree ontstaat. Meng deze met de puree van de knolletjes en breng het op smaak met zout en peper.
Vul de knolletjes met deze puree. Giet 1/12 dl bouillonof water in een ingevette wijde ovenschotel. Zet de gevulde knolletjes erin en strooi er 2 el paneermeel over.
Giet tenslotte nog 75 g gesmolten boter over de knolletjes.
Zet de schotel op een rooster in het midden van een voorverwarmde oven van 200 gr.C. Laat de knolletjes in ca. 20 minuten gaar worden en lichtbuin kleuren.
Bedruip ze regelmatig met het stoofvocht
|