| Ingrediënten |
750 gemengde paddenstoelen
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook, gepeld
6 kneepjes blue band vloeibaar
3 el bloem
3 dl groentenbouillon
2 dl crème fraîche
1 1/2 el gehakte kruiden (selderij, peterselie, salie, tijm, enz)
|
| Bereiding |
Maak de paddenstoelen (oesterzwammen, kastanjechampignons, sgii-take, enz) schoon en snijd ze zonodig klein.
Verhit de helft van de blue band vloeibaar in een ruime pan en fruit hierin op middelhoog vuur de uisnippers ca. 2 minuten. Pers de knoflook erboven uit en fruit 1 minuut. Draai het vuur hoog, voeg de rest van de vloeibare margarine toe en voeg de paddenstoelen toe. Bak de paddenstoelen al omscheppend ca. 3 minuten. Bestrooi met de bloem en laat in ca. 2 minuten gaar worden.
Schenk de bouillon al roerend in de pan. Voeg de crème fraîche toe. Breng aan de kook, draai het vuur dan laag en laat de ragout ca. 10 minuten zachtjes koken. Voeg 5 minuten voor het eind van de kooktijd de kruiden toe.
|