| Ingrediënten |
* 4 eetl boter, * 2 fijngehakte
sjalotten, * 2 uitgeperste teentjes
knoflook, * 2 gedroogde
chilipepertjes,verkruimeld, * 1
theel komijnpoeder, * 1 theel
koenjit[geelwortel/kurkumsa], * 1
cm verse geraspte gember, * 3
pastinaken,geschild,in
dobbelsteentjes, * 2
goudrenetten,geschild,in blokjes,
* 100 g [liefst gele]spliterwten, *
versgemalen zwarte peper, *
zout, * 6 eetl slagroom,lobbig
geklopt, * 1 eetl komijnzaadjes.
|
| Bereiding |
Verhit de boter in de pan en fruit hierin de sjalotten tot goudkleurig en zacht.
Voeg er de knoflook,komijnpoeder,kurkuma,geraspte gember,chilipeper, versgemalen zwarte peper en zout naar smaak aan toe en fruit 2 minuten mee.
Roer de pastinaak- en appelblokjes,samen met de spliterwten door en bak 1 minuut mee.
Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook.
Laat 40-45 minuten zachtjes koken,onder af en toe roeren,tot alles gaar is.
Rooster de komijnzaadjes in een droge,hete koekenpan tot ze springen.
Serveer de soep in 4 voorverwarmde borden of kommen,schep er een volle eetl room op en bestrooi met de geroosterde komijnzaadjes.
Serveertips
|