| Bereiding |
Ui pellen en snipperen. Paprika’s schoonmaken, wassen en in grote stukken snijden.
Runderlappen in blokjes snijden.
In droge braadpan spekreepjes al omscheppend in ca 4 minuten zachtjes bruin bakken.
Boter toevoegen en verhitten. Runderlappen toevoegen en in ca 8 minuten rondom bruin bakken.
Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ui, paprika en paprikapoeder erdoor scheppen en ca. 3 minuten meebakken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Tomatenpuree, tomatenblokjes met vocht, wijn en 1 dl water toevoegen en geheel aan de kook brengen.
Met deksel schuin op de pan vlees in ca 2 uur zachtjes gaar stoven (of in oven zetten ca 125 g.C)
Intussen aarappels schillen, wassen en in blokjes snijden. Aarappel mengsel aan vlees toevoegen.
Goulash nog ca. 20 minuten zachtjes laten sudderen.
Op smaak brengen met zout en peper.
|