| Ingrediënten |
basis pizzadeeg (4 pers)
1 thl suiker
1 zakje droge gist á 7 gr
3 el olijfolie
500 gr bloem + wat extra om te bestuiven
voor de topping:
4 el olijfolie
zout, peper
3-4 grote tenen knoflook, in dunne plakjes
3 bollen á 125 gr buffelmozzarella, in dunne plakjes
3 grote struiken witlof in dunne reepjes
3 el citroensap
takjes verse oregano of rozemarijn
|
| Bereiding |
Basis-pizzadeeg ( 4 pers)
Doe 3 dl lauwwarm water en de suiken in de kom van de keukenmachine (voorzien van deegmessen) en strooi de gist erbij. Laat dit ca. 10 min. staan tot het schuimig wordt. Voeg olie, zout en bloem toe en draai het in de keukenmachine met deegmessen ca 1 min. tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg me de hand op een bebloemd werkvlak nog ca 5 min. tot het glad en elastisch is. Doe het in een met olie ingevette schaal en dek af met plasticfolie en een theedoek. Laat het ca 1 uur rijzen op een warme plek ( tot het volume ongeveer verdubbeld is) en kneed het deeg dan nog eens ca 2 min. door.
Verwarm de oven voor op 225 (hete luchtoven ca, 200gr).
Rol het deeg op een bebloemd werkvlak uit tot een rechthoek van ca 30×40 cm en van ca 1/2 cm dik. Draai het deeg tijdens het rollen een paar keer om; maak de randen wat dikker. Leg het deeg op een ingevette bakplaat, bestrijk met 1 el olijfolie en bestrooi met zout. Verdeel de knoflook erover en bak het ca. 15 min. in het midden van de oven. Verdeel de mozzarella erover en bak weer 10 min. in de oven.
Meng intussen witlof, citroensap, 3 el olijolie en zout en peper naar smaak door elkaar. Neem de pizza uit de oven en verdeel de salade erover. Garneer met oregano of rozemarijn.
|