Pompoen-knolselderij-lasagne
| Receptnaam | Pompoen-knolselderij-lasagne | ||
|---|---|---|---|
| Dit is een op het eerste gezicht bizar recept, maar o zo smakelijk. | |||
| Ingrediënten |
500 gr pompoen in plakken van pakweg 3 mm – ½ cm; 500 gr knolselderij in plakken van pakweg 3 mm – ½ cm; 1 of 2 preien; ½-1 liter melk; groentenbouillon(blokje); geraspte (ietwat belegen) kaas; optie: wat paneermeel |
||
| Bereiding |
Een pompoen in plakken snijden is makkelijker gezegd dan gedaan, want het ding is in principe hol. Halveer de pompoen, schep met een lepel de zaden er uit en doe die weg. Schil de pompoenhelft. Haal ‘m met de bolle kant over een mandoline die op de juiste dikte is ingesteld. In plakken snijden met een scherp keukenmes mag ook. De eerste vier of vijf zullen wel plakken zijn en daarna worden het brede linten. Maakt niet uit. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg een laagje knolselderij op de bodem van de schaal. Leg daarop een laagje pompoen – of zo goed of kwaad als het kan, leg er wat pompoen op. Daarover een beetje kaas en dan daarover een laag (een enkele laag) prei. De preivellen vervangen de lasagnebladen. |
||
| Hulpmiddelen | |||
| Opmerkingen | |||