| Bereiding |
Voorbereiding
N.B.Tijdens het “blind bakken” maak je de vulling van de quiche !
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Deegplakjes hier op verdelen, goed aan elkaar plakken met wat water. Met vork gaatjes in het deeg prikken dan komt het deeg niet omhoog!
Hierop weer een laag bakpapier en dan wat droge peulvruchten of knikkers (dit heet “blind” bakken en zo wordt het deeg vast iets voorgebakken, zodat het niet vochtig wordt van de vulling).
Nu gaat de plaat met bladerdeeg plm. 10 minuten in de oven.
Plaat uit de oven halen.
Vulling:
Spekblokjes krokant bakken in een droge koekenpan.
Eieren schuimig kloppen met de slagroom en melk.
Op smaak maken met peper en zout.
Bereidingswijze
Geraspte kaas over het (kort gebakken) bladerdeeg verdelen. Hierover de spekblokjes verdelen en het
ei-room-mengsel erover gieten.
Geheel nog plm. 20 minuten bakken tot de quiche een mooie goudbruine kleur heeft.
|