| Receptnaam |
rijstmelk |
| voor gebruik bij havermout pap |
| Ingrediënten |
1 deel zilvervliesrijst (bij voorkeur biologisch)
6 delen bronwater
Beetje zout, ongeveer 1 afgestreken theelepeltje op 1,5 liter water.
|
| Bereiding |
Voorbereiding
Spoel de rijst goed af en doe in een pan met 6 delen bronwater. Breng aan de kook, zet het fornuis laag en laat minimaal 2 uur zachtjes doorkoken.
Bereidingswijze
Doe de rijst met het water in delen in de blender en draai helemaal fijn, eenmaal uit de blender door een zeef wrijven boven een andere pan. Als de eerste pan leeg is deze afwassen en de rijstmelk nogmaals door de metalen zeef wrijven. Daarna de rijstmelk verdunnen met bronwater tot de dikte daarvan je bevalt. Overgieten in goed schoongemaakte flessen en bewaren in de koelkast.
Serveertips
|
| Hulpmiddelen |
2 pannen, metalen zeef en schone flessen om de rijstmelk in te bewaren.
|
| Opmerkingen |
Deze rijstmelk is romiger en dikker dan de rijstmelk uit de pakken in de winkel. En daarom lekkerder, vind ik zelf.
Lekker als drankje tussendoor. Eventueel gezoet met suiker, honing of zoetstof. Je kunt er ook heel goed havermoutpap of chocolademelk mee maken.
|