| Ingrediënten |
– 500 gram zalm, kabeljauw of een combinatie van beiden, in stukjes.
– 4 sjalotten, gesnipperd
– 40 gram bloem
– 40 gram boter
– ½ liter visbouillon
– sap van ½ citroen
– 100 gram crème fraîche
– 2 tomaten, in stukjes
– ½ courgette, kleine plakjes
– 200 gram champignons, in kwarten
– scheut droge witte wijn
– enkele takjes dille, fijngesneden
– olijfolie
– peper en zout
|
| Bereiding |
Een combinatie van zalm en kabeljauw en/of andere stevige witvis is hiervoor erg lekker. Je kunt natuurlijk ook nog wat grote garnalen toevoegen
Bereidingswijze
– Fruit de sjalotten zachtjes in een beetje olie en zet dit opzij.
– Smelt in een grotere pan de boter en voeg er de bloem aan toe. Roer dit met een garde goed door en laat dit kort onder voortdurend roeren bakken. (Roux) Blus dit af met de bouillon en breng het onder voortdurend roeren zachtjes aan de kook.
– Voeg de crème fraiche, citroensap en peper/zout toe, roer het tot een glad geheel en breng dit weer aan de kook.
– Snijd ondertussen de courgette, champignons en tomaten, en voeg dit samen met de sjalotten toe aan de saus. (Je kunt de groenten ook van te voren eventjes roerbakken)
– Meng alles door de saus, voeg een scheut wijn toe en laat dit allemaal samen ongeveer 15-20 minuten zachtjes gaar pruttelen. (Ondertussen af en toe roeren om aanbranden te voorkomen)
– Controleer of de groenten gaar zijn en voeg dan de stukjes vis toe en verwarm dit even goed mee. Breng de saus niet terug aan de kook anders kan de vis uit elkaar vallen.
– Voeg als laatste de fijngesneden dille toe.
|