| Bereiding |
1. rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schil de appels, snijd ze in parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in plakjes. Meng met het citroensap zodat de appel niet verkleurd.
2. Verwarm de oven voor op 180 gr. Breek de eieren boven een kom en klop met de suiker met een mixer tot de suiker is opgelost en je een luchtige créme hebt. Laat ondertussen de boter op een heel laag vuur smelten. De boter mag niet heet worden. Schenk bij het eimengsel. Voeg de citroenrasp, bakmeel, de kaneel en vanillesuiker toe en schep om. Meng de melk erdoor.
3. Schep de appels met het citroensap door het beslap. Bestuif de springvorm met bakmeel en schep het beslag erin. Bak de taart in het midden van de oven in ca 55 min. goudbruin en gaar. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
Bestrooi met poedersuiker en kaneel.
|