Rosbief uit de oven met romige paddenstoelensaus
| Receptnaam | Rosbief uit de oven met romige paddenstoelensaus | ||
|---|---|---|---|
| iets als “een lekkere taart van appels en mandarijnen | |||
| Ingrediënten |
ngrediënten voor 4 personen |
||
| Bereiding |
Week de gedroogde paddenstoelen in 1 dl water. Bak de rosbief in een beetje olie rondom bruin en leg hem op een rooster in een voorverwarmde oven (180 graden) tot de kerntemperatuur 55 graden bedraagt (ongeveer 25 minuten). Bak het sjalotje en de knoflook tot ze glazig zien. Voeg de wijn toe en laat het vocht voor de helft inkoken. Voeg de bouillon en de paddenstoelen (met weekwater) toe en laat dit opnieuw tot de helft inkoken. Pureer de saus, voeg de room toe en laat het geheel nog iets inkoken. Bind de saus zo nodig met wat maizena. Bak de champignons goudbruin en voeg toe aan de saus. |
||
| Hulpmiddelen | |||
| Opmerkingen |
Serveertips |
||