Rozenbottelsiroop
| Receptnaam | Rozenbottelsiroop | ||
|---|---|---|---|
| Ingrediënten |
rozenbottels |
||
| Bereiding |
Je plukt de bessen van de wilde roosjes op een rustige plek. Dus niet naast een drukke baan. Was de bottels en hak ze in een sterke mixer die dit zware werk aankan. Je kan de bottels ook stuksnijden, maar dat is niet van de poes. Vooral de kleine bottels zijn soms hard. De pitjes mogen bij het vruchtvlees blijven. Overgiet alles met water tot de bottels drie centimeter onder zitten. Laat even tot aan het kookpunt komen. Een nachtje laten staan en alles door een neteldoek doen, is de volgende boodschap. Neem dan 1 liter vocht en doe er 0,5 kg suiker bij. Laat alles nog even opkoken en giet je gespoelde glazen bokaaltjes dan boordevol met dit vocht. |
||
| Hulpmiddelen | |||
| Opmerkingen |
Een scheut van deze siroop is reuze lekker bij een glas droge witte wijn. Maar ook op ijs, pudding, pannenkoeken en cake laat hij zich van zijn beste kant zien. |
||