| Bereiding |
Voorbereiding: 20min › Bereiding: 1uur10min › Klaar in:1uur30min
Verwarm de oven voor tot 165 graden C. Vet twee cakeblikken van 23 cm in en bestuif met bloem.
Meng bloem, lijnzaad, zout, baksoda, kaneel, bakpoeder en arrowroot in een kom. Zet apart.
Mix de appelmoes, kristalsuiker, bruine suiker, plantaardige olie en vanille extract in een kom tot een glad geheel. Schep het meelmengsel erdoor evenals de geraspte courgette tot alles net gemengd en vochtig is. Verdeel het beslag over de cakeblikken.
Bak de cakes in ongeveer 70 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Als je een sateprikker in de cake prikt, moet deze er schoon uitkomen. Laat 10 minuten in de bakvorm afkoelen voordat je ze stort en op een rooster helemaal laat afkoelen.
|
| Opmerkingen |
Laat de titel je niet misleiden, dit is een overheerlijke cake!! Als je wel eens wortelcake maakt, vind je dit vast ook lekker. De cake is smeuïg, ondanks dat er geen melkproducten of eieren worden gebruikt.
|