| Ingrediënten |
100 gram quinoa
240 ml water
1 blik (425 gram) kikkererwten, uitgelekt
110 gram gehakte broccoli
1 teen knoflook, fijngehakt, of naar smaak
1 eetlepel vers citroensap
snufje gedroogde dragon
2 theelepels grove mosterd
3 eetlepels extra vergine olijfolie
snufje zout en peper naar smaak
|
| Bereiding |
Voorbereiding: 10min › Bereiding: 15min › Klaar in:25min
Breng de quinoa met het water aan de kook in een kleine pan op hoog vuur. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat sudderen tot de quinoa gaar is en het water is geabsorbeerd, ongeveer 15 tot 20 minuten.
Doe de gekookte quinoa in een mengkom. Voeg de kikkererwten, broccoli, knoflook, citroensap, dragon, mosterd en olijfolie toe. Roer tot alles gemengd is. Breng op smaak met zout en peper.
Bereidingstip voor broccoli:
Maak de broccoli naar wens klaar: voeg de broccoliroosjes rauw toe, kook ze kort even gaar in kokend water, of stoom ze in 5 minuten gaar in een stoompan. Dompel de broccoli na het koken of stomen onder in heel koud water, en giet af. Zo blijft de broccoli knapperig.
|