| Ingrediënten |
200 g linzen
125 g spliterwten
2 el plantaardige olie
1 ui, fijn gesnipperd
1 geperst teentje knoflook
1 wortel fijngehakt
1 stengel selderij, fijngehakt
440 g tomaten uit blik
1 thl gedroogde oregano
zout en peper
Parmezaanse kaas
takjes peterselie, voor de garnering
|
| Bereiding |
Breng in een steelpan 0,7l water aan de kook. Roer de linzen en spliterwten erdoor.
Laat in dichte pan sudderen gedurende 40 minuten, of tot al het vocht is opgeslorpt en zowel linzen als erwten zacht zijn.
Verhit de olie in een hapjespan. Voeg ui, knoflook. wortel en selderij toe. Stoof op een laag vuur, af en toe roerend, tot de groenten zacht zijn. Roer gehakte tomaten en oregano doorheen.
Breng op smaak met zout en peper.
Dek de pan af en laat zachtjes sudderen gedurende 5 minuten.
Voeg linzen en spliterwten toe aan de pan.
Kook al roerend, tot alles goed vermengd is en door gewarmd.
Serveer met volkoren spaghetti, bestrooid met Parmezaanse kaas en versierd met peterselie.
|