| Ingrediënten |
150 gr bloem
100 gr fijne tafelsuiker
1 1/2 thl bakpoeder
zout
50 gr koude boter, in blokjes
100 ml slagroom
350 gr rabarber, in stukken van 2 cm
250 gr aardbeien, gehalveerd
1 volle el maizena
|
| Bereiding |
Verwarm de oven voor op 190 gr. C.
Meng de bloem met 25 gr. suiker, bakpoeder en een snufje zout in een kom.
Voeg de boter toe en snijd de boter met messen in kleine stukjes door de bloem.
Kneed alles met de vingertoppen tot een samenhangend deeg.
Meng de slagroom erdoor en kneed het deeg goed door.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap.
Steek of snijd er afgeplatte cirkels uit, die op de ovenschaaltjes passen.
Meng de rabarber en aardbeien met 75 gr suiker en de maïzena en verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes. Dek af met het deeg en plak dit met een beetje water op de schaaltjes vast.
Bak de cobblers in de oven in 40-50 minuten goudbruin.
Serveer direct, het fruit is dan lekker warm.
|