| Bereiding |
Voorbereiding
-de rode wijn en de gekneusde jeneverbessen, laurier, geplette peperkorrels en citroensap in een kom mengen
-het stuk vlees erin leggen en afdekken en op een niet te koude plaats 24 u laten staan
-tijdens het marineren een paar maal keren
Bereidingswijze
-uit de marinade nemen en goed droogdeppen
-inwrijven met peper en zout
-verhit de reuzel of boter in een Braadpan en bak het vlees mooi rondom donkerbruin aan
-dan de vleesbouillon en 20 cl gezeefde marinade aan toevoegen
-breng aan de kook en dan zachtjes (met deksel) op de pan, in circa 1 uur gaar laten stoven
-neem het vlees uit de pan en hou warm
-de jus door een zeef in een pan gieten
-meet er 1/2 liter af en zet deze klaar
-verhit de boter in de braadpan en voeg de bloem erbij en even laten wennen
-met grote scheuten tegelijk, goed roerend de afgemeten hoeveelheid jus toevoegen
-laat zacht 5 min door koken
-dan de gelei, citroensap, zout, peper toevoegen
-tot slot de room erdoor roeren
|