amandelspijs maken zonder suiker
| Receptnaam | amandelspijs maken zonder suiker | ||
|---|---|---|---|
| Ingrediënten |
Ingrediënten (voor ongeveer 150 gram spijs): 100 gram (wit) amandelmeel (of witte amandelen als je een goede blender hebt) |
||
| Bereiding |
– Zorg dat je honing goed vloeibaar is; eventueel een klein beetje verwarmen in een ruime kom. – Roer dan alle andere ingrediënten door de honing tot het goed gemengd is of doe dit in de blender als je hele amandelen gebruikt en een paar minuten goed blenden. – Zorg dat het geheel een stevige consistentie heeft, eventueel nog wat amandelmeel toevoegen. Leg het dan op een stuk plasticfolie en rol het strak op (als een worst). – Leg het een paar dagen ( liefst 1 week) in de koelkast zodat de smaken goed intrekken. – Voor gebruik kan je er eventueel een klein eitje doorheen roeren zodat het wat smeuïger wordt. |
||
| Hulpmiddelen | |||
| Opmerkingen | |||