Klassieke Franse uiensoep
| Receptnaam | Klassieke Franse uiensoep | ||
|---|---|---|---|
| Ingrediënten |
4 grote uien (of 5 middelgrote uien) 50 gram roomboter 1 eetlepel bloem 1 liter runderbouillon (vegetarisch: groentebouillon) Zout Peper Stokbrood of eventueel broodcroutons 100 gram geraspte gruyère-kaas |
||
| Bereiding |
Snijd de uien in dunne ringen. Een traditionele Franse uiensoep is niet compleet zonder kaas. Liefst een mooie laag, half gesmolten, bovenop lekker knapperig met bruine randjes. Vaak wordt geraspte gruyère gebruikt, een kaas uit het westen van Zwitserland. Deze gebruiken we ook voor dit recept. |
||
| Hulpmiddelen | |||
| Opmerkingen |
Wil je variëren, voeg dan eens laurier, knoflook, wilde marjolein (oregano) of tijm toe. Of meng een scheut cognac of rode wijn door je Franse uiensoep. |
||